söndag 5 december 2021

Montera ljusramp på bilen

Enkel förklaring hur man installerar en liten ljusramp på bilen. Montering+detaljer svarar jag gärna på om du slänger iväg ett mail eller i kommentarerna. Må gott! 

lördag 27 november 2021

Älska livet

Ibland så har jag tur. Ikväll var ett sånt tillfälle. Jag träffade en man som var på samma nivå i själva tänket om hur man vill att livet borde vara. Och hur det en gång var, och varför. Det blev en resa i diskussionen som började i ett romantisk 50-talskimmer(om man jämför med idag) där människors värde och värderingar var så mycket högre. Detta med mycket annat som t.ex. " jobba för att få nåt" och " visa vördnad för de äldre" eller bara ordet "tillsammans" medförde att människor levde allmänt i ett enklare, lyckligare liv. Socialt, kärleksfullt, motiverande och mer innehållsrikt. Sen vidare spann diskussionen på i decennie efter decennie till vi hamnade i dagsläget med vaccinationspass, hitlerfasoner och rashat. Vi var båda positiva i tanken och det slutade därför alltid med en tillbakablick eller idé om hur allt skulle kunna bli bättre. Min uppväxt på 70-talet och framåt var först en fantastisk värld av vänner, släkt och känslor av sammanhållning och respekt. Man var alltid med i svängen med mamma och pappa var de än skulle. Man träffade mycket folk och man lärde sig att alla är olika och att alla har ett varmt hjärta, oftast. Socialt nätverk på riktigt liksom. Visst tusan fanns där mörka sidor hos några, men det lärde man ju sig att förstå och fundera över, prata om. Man blev socialt utvecklad på nåt sätt. Att vara tillsammans med kroppen och munnen som enda verktyg är ju så nyttigt. Idag är det enligt mig, beroende på vem du blivit uppfostrad av, inte riktigt så. Idag har vi det för "väl framdukat". Allt är för lätt. För enkelt att hitta information om precis allt. Man behöver inte fråga, socialisera sig alls med nån för att ta reda på nåt. Alla glor i Google eller Facebook. Där finns ingen riktig, äkta sanning som vi egentligen är ute efter. Men det är så lätt. Och människan väljer alltid den lättaste vägen. Vi är helt dumma i huvudet. Och det vet oligarkerna. Som utnyttjar oss för egen vinnings skull. Om vi inte sätter ned foten och säger STOPP! Om vi inte gör det så blir vi för evigt styrda och fångar, i värsta fall utrotade. Ni vet vilka ni är, så lev livet och sätt gränser. Peace 🙏❤️🧙‍♂️🌸👣🦚

Renoverat plåtfälgarna

Efter 1 timmas slipning av rost så målade jag plåtfälgarna till Polon svarta med Hammeritefärg. Nu håller de några år till. 

fredag 26 november 2021

Fortfarande fri

Människor i all ära men vilka är vi egentligen när andra säger åt oss vad vi ska göra? Hur kommer det sig att vårt intellekt förändras plötsligt vid uppmaningar som glöm historien om vaxxbiverkningar, glöm lobotomikatastrofen eller glöm allt vad bakteriefloraläkare sagt genom tiderna m.m.
Varför tar statliga makter så fruktansvärda beslut idag och varför lyssnar vi? T.o.m. rätten till yttrandefrihet försvinner nu. Hur kan man sluta älska livet på denna en gång så vackra planet, en knappnål i universum, och bara tänka kortsiktigt och på sig själv?
Jag upplever detta runt omkring mig och jag är en lyckligt lottad man som har familj i samma tro, en tro om att vi kommer ta oss igenom denna hysteri om pengar, makt och försök till hjärntvättning. 
Jag är fortfarande fri. 

torsdag 18 november 2021

Närvaro

Att vara närvarande är nyckeln till mycket för mig. Men det behövs ofta träning för att finna närvaron. Närvaro eller Mindfulnes som vi kallar den, är något som är enkelt att träna in. Jag t.ex. behöver bara sätta mig i en garanterat tyst plats och fokusera på andningen. Ibland 3 minuter, ibland 30 minuter. Energin som detta ger är fantastisk. 

måndag 15 november 2021

söndag 14 november 2021

Farsans dag

Det blev en underbar dag idag med överraskning av Sara, Albin, Julia och morsan. Fick en härlig frukost, jordnötssmör(bästa pålägget) och vacker ros. Senare kom som ett plus i kanten också Åsa och Torbjörn(Luckys ägare) på besök med vegansk soppa som vi alla delade och hade trevligt 😊. Julia ringde från Norge också 😊. 

fredag 12 november 2021

Den där verandan alltså

Det tar tid när man är amatör. Men jag tycker det blir fint faktiskt. Satte brädor ovan skjutdörrar och runt fönster idag. 
Fick sällskap av kissemissen då och då. 

onsdag 10 november 2021

Traktormek

Efter att det luktat diesel i hytten märkte jag att avgasröret var helt av inuti avgasrörslindan. Det blev en tur till biltema och sen mek. Allt gick väl med bultar, pasta och packningar. 

Montera ljusramp på bilen

Enkel förklaring hur man installerar en liten ljusramp på bilen. Montering+detaljer svarar jag gärna på om du slänger iväg ett mail eller i ...